Τι έχουμε:
- 100 γραμ. κρέμα τυριού
- 100 γραμ. ταχίνι
- 2 κουταλιές μέλι
- 10 κουταλιές νερό
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ταχίνι, το μέλι, το νερό, τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυριού, το ταμπάσκο, το μείγμα του ταχινιού, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη.
Σερβίρουμε το ντιπ σε ειδικό σκεύος και το συνοδεύουμε με κριτσίνια.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κρέμα τυριού να χρησιμοποιήσουμε ανθότυρο, αφού το πολτοποιήσουμε πρώτα στο μπλέντερ.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.