Καροτόσουπα

13.01.2011

Υλικά

  • 400 γραμμ. καρότα
  • Μισό πράσο (το λευκό μέρος) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γραμμ. αλεύρι
  • 60 γραμμ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Βάζετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το πράσο. Προσθέτετε τα καρότα κομμένα στα τέσσερα και ανακατεύετε.

2. Ρίχνετε το αλεύρι και το αφήνετε να καβουρντιστεί για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών ή το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Βράζετε για περίπου 25-30 λεπτά.

3. Περνάτε τη σούπα από ένα μεγάλο σουρωτήρι πιέζοντας μια μια κουτάλα για να βγάλουν τα λαχανικά όλους τους χυμούς τους. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ.

4. Ξαναβάζετε τη σούπα στη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

5. Συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο σιγά σιγά. Βράζετε για 2-3 λεπτά και την αποσύρετε από τη φωτιά.

6. Σερβίρετε αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ