Yλικά
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 200 ml γάλα
- 1-2 λεμόνια ή πορτοκάλια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις καραμελωμένες φέτες λεμονιού: Πλένουμε καλά τα λεμόνια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά. Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μία φορά. Με τον ίδιο τρόπο παρασκευάζουμε και τις φέτες πορτοκαλιού, αλλά τις βράζουμε μόνο μία φορά. Στη συνέχεια, στεγνώνουμε τις φέτες των εσπεριδοειδών, τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις ψήνουμε (ή μάλλον τις στεγνώνουμε) στους 60°C σε προθερμασμένο φούρνο για 2-3 ώρες περίπου. Ετοιμάζουμε το ρόφημα: Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στην κούπα όπου έχουμε κόψει σε κομμάτια τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε δύο φέτες καραμελωμένου λεμονιού ή πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Tips: Η προετοιμασία της συνταγής απλοποιείται αν ετοιμάσουμε τις φέτες λεμονιού από την προηγούμενη μέρα ή και λίγες μέρες νωρίτερα και τις φυλάξουμε σε μεταλλικό κουτί. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε και με φέτες καραμελωμένου πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα, τις οποίες θα αγοράσουμε έτοιμες από το ζαχαροπλαστείο.