Σοκολατένια πανακότα

17.02.2011

Βράζουμε σε κατσαρολάκι 600 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με 100 γρ. γάλα και 60 γρ. ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ενοποιώντας προσεκτικά.

Προσθέτουμε 2 φύλλα ζελατίνης, που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό.

Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει ανακατεύοντας σταδιακά, το αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια και το αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο να πήξει.

Ξεφορμάρουμε τα γλυκά αφού πρώτα βουτήξουμε για λίγο τα φορμάκια σε ζεστό νερό.

Σερβίρουμε με μια sauce λευκής σοκολάτας, την οποία θα φτιάξουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε στη φωτιά 70 γρ. κρέμα γάλακτος και 30 γρ. γάλα με μία βανίλια και πριν πάρει βράση το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 60 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, σερβίρουμε τη sauce με την πανακότα.