Yλικά
- 1½ κιλό βάτο φρέσκο ή σαλάχι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 καρότο μικρό
- 1 σκελίδα σκόρδο σε ψιλές φέτες
- ½ ποτήρι ζωμό λαχανικών
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- ½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι
EKTEΛEΣH
Σοτάρουμε το καρότο και την πιπεριά κομμένα σε φέτες σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ψάρι, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά περίπου. Τέλος, ρίχνουμε λεμόνι και άνηθο και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμη.