Yλικά
- 470 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 66%
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 130 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 90 γρ. μέλι
Για την επικάλυψη
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κακάο σκόνη
EKTEΛEΣH
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα πάνω στα κομματάκια της σοκολάτας. Ανακατεύουμε με πλαστική κουτάλα στο κέντρο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε σιγά σιγά και την υπόλοιπη κρέμα μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα. Οταν το μείγμα φθάσει στους 50°C, ρίχνουμε το μέλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε, και μόλις λιώσει το βούτυρο, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 24 ώρες. Μετά σχηματίζουμε με κουταλάκι μικρές μπαλίτσες, τις οποίες αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και αφήνουμε να κρυώσει στους 35°C. Μετά, βουτάμε μέσα τις μπαλίτσες μία μία και στη συνέχεια τις κυλάμε πάνω στη σκόνη κακάο. Αφήνουμε τα τρουφάκια για λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.