Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι
- 150 γραμμ. φυτίνη
- 100 γραμμ. μαργαρίνη
- 125 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 300 γραμμ. καρύδια
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. γλυκά του κουταλιού
- 1 φλιτζ. μέλι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
1. Σε ένα μπολ βάζετε τα καρύδια, προσθέτετε 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα και το μέλι. Ανακατεύετε καλά.
Για τη ζύμη:
1. Βγάζετε από το ψυγείο τα διαφορετικά βούτυρα ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Όταν μαλακώσουν, τα βάζετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύετε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει μαλακή και στεγνή ώστε να πλάθεται.
3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνετε ένα σβολάκι, το ανοίγετε στο χέρι σας, περίπου μισό εκατοστό πάχος, και προσθέτετε 1 κουτ. γλυκού γέμιση. Το διπλώνετε στη μέση, κλείνοντας καλά τις άκρες, και το φτιάχνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
4. Τα τοποθετείται σε ταψί χωρίς βούτυρο, σε απόσταση 1 εκ. μεταξύ τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.