Τι έχουμε:
- 200 γραμ. ανθότυρο
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 4 κουταλιές καλαμποκάλευρο
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 3 φλιτζ. νερό
Για τη σάλτσα:
- 3 κουταλιές ταχίνι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές νερό
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι παπαρουνόσπορο
για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια άνηθου
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και βράζουμε το νερό με το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για ακόμη 15 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο κομμένο σε κομματάκια, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και μια κουταλιά από τη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε, έως ότου τα υλικά ενωθούν και γίνουν πηχτό μείγμα. Αλείφουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη τα φορμάκια μας, βάζουμε μια στρώση ντομάτας και γεμίζουμε με το μείγμα.
Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Οταν ψηθούν τα κεκάκια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Σερβίρουμε, περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με τον άνηθο και το πιπέρι.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ανθότυρο, να χρησιμοποιήσουμε μανούρι.
το κατάλληλο κρασί Μανδηλαριά.