Τι έχουμε:
- 1 μελιτζάνα
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά, κόκκινη
- 1 πιπεριά, κίτρινη
- 1 πιπεριά, πράσινη
- 4-5 μανιτάρια, πλευρώτους
- 2-3 ντοματάκια
- αλάτι
Για τη σος:
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές ξίδι, μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά ταχίνι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι το ξίδι, τη μουστάρδα και το ταχίνι, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, έως ότου ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Πλένουμε τα λαχανικά, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμε την ντομάτα και τη μελιτζάνα σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες. Στη συνέχεια, αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
Ξεπλένουμε τις φέτες της μελιτζάνας, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε σε ένα τηγάνι γκριλ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζουμε τα ψητά λαχανικά σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Τη σος που θα μας περισσέψει, τη σερβίρουμε χωριστά σε μπολ.
το κατάλληλο κρασί Μerlot.