Αν θέλετε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτετε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Δοκιμάστε στα κοκκινιστά αλλά και στη φασολάδα να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα λίγη ξεραμένη πορτοκαλόφλουδα.
Για να αποφεύγετε τα δάκρυα μόλις βγάζετε το πρώτο φλούδι από το κρεμμύδι, πρέπει να το ραντίζετε με ξίδι.
Για να μην κόβουν τα αβγά, φροντίζετε να μην έχουν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από το μείγμα στο οποίο τα προσθέτετε.
Αν δεν θέλετε το κρεμμύδι να είναι καυτερό, αφού το καθαρίσετε, τρίψτε το καλά με μπόλικο αλάτι και μετά ξεβγάλτε το, για να μην είναι αλμυρό.
Καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας; Κόψτε μια ντομάτα και τρίψτε τα με αυτήν.