Για να διατηρηθούν οι μαρμελάδες περισσότερο καιρό, βρέξτε με λικέρ το εσωτερικό των δοχείων πριν τα γεμίσετε.
Για να χυλώσει η φασολάδα που βράσατε στη χύτρα, θα προσθέσετε λίγη τριμμένη πατάτα και θα βράσετε σε δυνατή φωτιά.
Όταν κάνετε στο σπίτι ζύμη για πίτσα, προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη. Δεν θα αλλοιωθεί η γεύση της και θα γίνει τραγανή.
Όταν έχετε να τηγανίσετε αρκετές κρέπες και θέλετε να τις σερβίρετε όλες μαζί ζεστές, μόλις τις τηγανίσετε, τοποθετήστε τη μία πάνω στην άλλη και βάλτε τες σε αναμμένο φούρνο στο ελάχιστο, σκεπάζοντάς τες με αλουμινόχαρτο, για να μην ξεραθούν.
Τα καρότα που έχουν καθαριστεί κινδυνεύουν να μαυρίσουν. Γι’ αυτό διατηρήστε τα σε νερό όπου έχετε διαλύσει λίγο ξίδι.
Χρειάζεστε κρέμα γάλακτος και δεν έχετε στο σπίτι; Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα μείγμα γάλακτος και βουτύρου σε αναλογία 3/4 προς 1/4.