Φτιάξε μόνη σου πρωτότυπα καλάθια δώρου

20.04.2011

Φέτος χαρίστε στους αγαπημένους σας καλάθια με καλούδια κάθε είδους, φτιάχνοντας «θεματικές» συνθέσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Το πασχαλινό καλάθι
Γέμισέ το με πασχαλινά κουλουράκια, κόκκινα και χρωματιστά αβγά, τσουρεκάκια και φυσικά ένα πασχαλινό σοκολατένιο αβγό! Θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Το καλάθι του πρωινού
Γεμίστε το καλάθι με καφέ ή τσάι, φακελάκια με λευκή και μαύρη ζάχαρη, δυο-τρία είδη μπισκότα ή κουλουράκια, προσθέστε μια ωραία κούπα και ασορτί χαρτοπετσέτες.

Το καλάθι για τους λάτρεις της σοκολάτας
Γεμίστε το με διαφορετικές ποικιλίες σοκολάτες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, μερικά φακελάκια κακάο σε σκόνη, ένα βαζάκι κανέλα σε σκόνη και ένα μπουκαλάκι με απόσταγμα βανίλιας. Συμπληρώστε το δώρο με μια κούπα για τη ζεστή σοκολάτα.

Το καλάθι της μεσογειακής διατροφής
Θα το γεμίσετε με χαρακτηριστικά προϊόντα της μεσογειακής κουζίνας, όπως ζυμαρικά, σάλτσα ντομάτα, παρμεζάνα, ένα μικρό μπουκάλι ελαιόλαδο, ένα μείγμα από μυρωδικά βότανα, ένα μικρό μπουκάλι κόκκινο κρασί.

Το καλάθι με γεύση από Γαλλία
Γεμίστε το με γαλλικές σπεσιαλιτέ, όπως τυριά, κρασί, αρωματικά βότανα και αρωματικό ξίδι. Προσθέστε μερικά γνήσια κρουασάν, ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί και ένα ματσάκι αποξηραμένη λεβάντα.

Το έθνικ καλάθι
Θα το γεμίσετε με σπεσιαλιτέ από την Κίνα, την Ινδία, το Μεξικό, όπως σάλτσες με κάρυ, γλυκόξινη σάλτσα, καυτερά τουρσιά, ένα μπουκάλι τεκίλα.