Υλικά: 20 ρόδια ώριμα
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά γλυκού ξίδι
Εκτέλεση: Ανοίγετε τα ρόδια και αφαιρείτε τους σπόρους. Τους ρίχνετε στον αποχυμωτή και παίρνετε τον χυμό τους. Τον αδειάζετε σε μία κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10΄ λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μικρό και αφήνετε το ροδόξυνο να βράσει για 20 ακόμη λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε καθαρά γυάλινα βάζα που τα τοποθετείτε στο ψυγείο.