Μυστικά της κουζίνας για να κάνεις εντύπωση

16.03.2011

Για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες: Tiς βουτάμε πρώτα σε βραστό νερό για λίγο και αμέσως μετά σε παγωμένο.

Για να ξεφλου­δίσου­με τις πιπεριές (ψητές ή τηγανητές): Tις βάζουμε αμέσως αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο ή από το τηγάνι σε μια σακούλα. Στη συνέχεια, κλείνουμε τη σακούλα για να δημιουργηθούν υδρατμοί και ύστερα από λίγο βγάζουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε.

Για να κάνουμε ομοιόμορφους λουκουμάδες: Βρέχουμε το κου­τάλι μας σε ένα πο­­τήρι με νερό πριν από κάθε κουταλιά ζύμης που θα ρίξουμε στο τηγάνι.

Για να μη μαυρίσουν τα φρούτα: Οταν τα κόψετε για μια φρουτοσαλάτα τα βουτάτε για 4-5 λεπτά σε νερό με λεμόνι.

Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το καθημερινό μαγείρεμα: Μπορούμε να βράσουμε κανέλα και γαρίφαλο (μπαχαρικά) σε ένα μπρίκι. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μια φλούδα πορτοκάλι στο μάτι της κουζίνας. Προσοχή όταν βάζουμε τη φλούδα στο μάτι θα είναι ζεστό, αλλά κλειστό.