Για καταπληκτικό ελαιόλαδο

07.09.2010
Όταν διαλέγετε χοιρινό, προσέξτε το λίπος να μην είναι κίτρινο, κάτι που υποδηλώνει ότι ήταν γέρικο ζώο και το κρέας του σκληρό.

Όταν διαλέγετε χοιρινό, προσέξτε το λίπος να μην είναι κίτρινο, κάτι που υποδηλώνει ότι ήταν γέρικο ζώο και το κρέας του σκληρό.

Βράστε τις πατάτες στο γάλα (που έχει ήδη βράσει, για να μην κόψει) για να φτιάξετε τον καλύτερο πουρέ.

Για να μη φυτρώσουν οι πατάτες σας, βάλτε ανάμεσά τους μήλα. Οι καθαρισμένες πατάτες μένουν για λίγο καιρό στο ψυγείο, αν τις καλύψετε με νερό και ξίδι.

Για να μη φουσκώσει το γάλα, βάλτε στην κατσαρόλα (που έχετε ξεπλύνει πριν από τη βράση με κρύο νερό) μια μικρή καθαρή πέτρα.

Το καλό ελαιόλαδο δεν αφρίζει στο κούνημα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κομματάκι ζάχαρη στο μπουκάλι για να συντηρηθεί. Αν το λάδι ταγκίσει, δοκιμάστε το εξής: Γεμίστε ένα μπουκάλι 1 λίτρου στα 2/4 και προσθέστε 1/4 ξίδι. Το άλλο τέταρτο μένει κενό, γιατί πρέπει να κουνάτε το μπουκάλι μερικές φορές την ημέρα, για 2-3 μέρες. Βγάζετε το λάδι και είναι έτοιμο. Το ξίδι που απομένει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό.

Πετάξτε ένα ασπράδι αβγού στο ήδη χρησιμοποιημένο για τηγάνισμα λάδι, θα τραβήξει τα πάντα. Για να μη μυρίζει το σπίτι, πετάξτε ένα κλωναράκι μαϊντανό μέσα στο λάδι.