Για να μην ξινίζουν τα φαγητά με σάλτσα, ακόμη και στο ψυγείο, προσθέτετε πάντα όταν τα βράζετε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Ένα από πιο σημαντικά σημεία για την επιτυχία ενός ωραίου πιάτου ζυμαρικών είναι το σούρωμα. Αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, χωρίς να έχετε προσθέσει προηγουμένως κρύο νερό στην κατσαρόλα. Τα ζυμαρικά πρέπει να τα σουρώνετε διατηρώντας όλη τη θερμοκρασία του βρασμού.
Δεν πρέπει να αλατίζετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε. Το αλάτι βγάζει το ζωμό του κρέατος και εμποδίζει το ψήσιμο. Αλατίστε το στη μέση του μαγειρέματος. Δοκιμάστε το όταν το κρέας έχει γίνει και, αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο.
Για να έχετε πάντα φρέσκα μυρωδικά στο πιάτο σας (άνηθος, μαϊντανός, σέλινο, καρότο, δυόσμος κ.λπ.), πρέπει, αφού τα πλύνετε και τα στραγγίξετε καλά, να τα βάζετε σε σακουλάκια τροφίμων και να τα διατηρείτε στην κατάψυξη.