Για να γίνει πιο γευστική η σάλτσα πέστο

01.07.2010
Για να γίνει πιο ελαφριά και πιο γευστική η σάλτσα πέστο, αντικαταστήστε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Έτσι, έχει διαφορετική γεύση από τη συνηθισμένη και συνάμα λιγότερες θερμίδες.

Για να γίνει πιο ελαφριά και πιο γευστική η σάλτσα πέστο, αντικαταστήστε το μισό βασιλικό με μαϊντανό και το μισό κουκουνάρι με αμύγδαλο. Έτσι, έχει διαφορετική γεύση από τη συνηθισμένη και συνάμα λιγότερες θερμίδες.

Για να γίνει πιο εύκολο το καθάρισμα του φούρνου σας: Θερμαίνετε για λίγο το φούρνο και τον σβήνετε. Βάζετε τη σχάρα στη μεσαία θέση και πάνω της τοποθετείτε ένα μικρό πιατάκι με αμμωνία. Στον πάτο του φούρνου τοποθετείτε μια μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό. Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και αφήνετε για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια καθαρίζετε ως συνήθως.

Καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας; Κόψτε μια ντομάτα και τρίψτε τα χέρια σας με αυτήν. Αμέσως μετά πλύντε τα.