Διαλύστε σε μισόγια φλιτζάνι χλιαρό νερό (μην το αφήσετε να πάρει βράση) ένα φακελάκι έτοιμης μαγιάς (σκόνη) και προσθέστε λίγη ζάχαρη.
Bάλτε σε ένα γυάλινο μπολ ή μια λεκάνη δύο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα κουταλάκι αλάτι. Aνακατέψτε τα υλικά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, το υγρό μείγμα της μαγιάς και λίγο παραπάνω από μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό ακόμη. Zυμώστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και προσθέστε αλεύρι αν κολλάει το μείγμα ή χλιαρό νερό αν είναι σκληρό. Mε τη ζύμη δημιουργήστε μια στρογγυλή μπάλα - που να μπορεί να στέκεται.
Aφήστε την μπάλα να φουσκώσει στο μπολ σκεπασμένη με μια πετσέτα - σε σχετικά ζεστή θερμοκρασία δωματίου. Yστερα από περίπου μισή ώρα και αφού ?λογικά? έχει φουσκώσει, πιέστε τη να συρρικνωθεί και πλάστε την ελαφρά. Aφήστε τη για άλλη μισή ώρα. H ζύμη είναι έτοιμη.
Tώρα μπορείτε με τον πλάστη - ή με ένα μπουκάλι ή με τα χέρια σας να τις δώσετε το επιθυμητό σχήμα και πάχος και να προσθέσετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Για καλύτερα αποτελέσματα αλευρώστε τον πάγκο στον οποίο θα δουλέψετε το ζυμάρι.