Όταν έχετε καλεσμένους για φαγητό, ετοιμάστε τη σάλτσα για τη σαλάτα (dressing) 1 τουλάχιστον ώρα πριν τη σερβίρετε και φυλάξτε τη σε ένα κλεισμένο βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι, όχι μόνο εξοικονομείτε χρόνο, αλλά δίνεται και η δυνατότητα να ελευθερωθεί το άρωμα των διάφορων μυρωδικών ή μπαχαρικών που χρησιμοποιήσατε, οπότε και η σάλτσα θα είναι νοστιμότερη.
Εάν το αβγό είναι φρέσκο, το ασπράδι και ο κρόκος του θα μείνουν σφιχτά ενωμένα όταν το σπάσετε. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο επίπεδος γίνεται ο κρόκος και το ασπράδι γίνεται πιο νερουλό. Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα αβγά σας εάν έχουν φτάσει σε τέτοια κατάσταση. Μπορεί να μην έχουν την τέλεια φρέσκια γεύση, αλλά διατηρούν όλες τις ιδιότητές τους.