Μόλις αγοράσεις το κρέας που θέλεις το μεταφέρεις αμέσως από το κατάστημα αγοράς στο σπίτι και το τοποθετείς στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4° C.
Καλό είναι να το μαγειρέψεις μέσα σε 2 με 4 μέρες, εκτός κι αν πρόκειται για πιο ευαλλοίωτα προϊόντα, όπως κοτόπουλο, κιμά ή συκώτι που δεν θα πρέπει να ξεπεράσεις τις 2 ημέρες.
Αν δεν το μαγειρέψεις τελικά, βάλτο όπως είναι στην κατάψυξη και στους -18ο C. Για να αποφύγεις τυχόν "έγκαυμα κατάψυξης του κρέατος", όπως λέγεται η αλλοίωση που μπορεί να προέλθει στο προϊόν αν δεν τυλιχθεί σωστά ή αν εκτεθεί απευθείας στον πάγο και το κρύο, μπορείς να το καταψύξεις στην αρχική του συσκευασία.
Δες και αυτό: Ο πιο απίθανος τρόπος για να ξεπαγώσει το βούτυρο σε 10 λεπτά - χωρίς φωτιά! [video]