Αρχικά να θυμάσαι ότι και εδώ ισχύει το "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" ρητό, οπότε επέλεξε ποια μπύρα θα χρησιμοποιήσεις με βάση τη γεύση που προτιμάς.
Και πάρε ιδέες για το πού και πώς μπορείς να την εντάξεις στη συνταγή σου προσδίδοντάς της έτσι ιδιατίερο άρωμα και γεύση.
1. Η πιο γνωστή της χρήση της μπύρας είναι στο κουρκούτι για λαχανικά και ψάρι. Το κάνει πιο αφράτο και θα δώσει νοστιμιά.
2. Μπορείς να την προσθέσεις στη μαρινάδα για τα κρέατα.. Η μπύρα θα μαλακώσει το κρέας και θα ενισχύσει τη γεύση. Δοκίμασέ το σε κοτόπουλο, χοιρινό ή κυνήγι.
Δες εδώ μια εξαιρετική συνταγή για ψαρονέφρι με μπύρα και θυμάρι
3. Δοκίμασε να τη βάλεις σε σάλτσες λιπαρές ή πικάντικες. Θα δώσει νότες δροσιάς ενισχύοντας το γευστικό αποτέλεσμα. Προσοχή μόνο στην ποσότητα της μπύρας. 2-3 Κουταλιές αρκούν
4. Αντικατέστησε το νερό με μπύρα σε ζωμούς για να τους κάνεις πιο γευστικούς.
5. Βράσε με νερό και μπύρα θαλασσινά όπως τις γαρίδες, τα μύδια κτλ για να μη μυρίζουν και να πάρουν γεύση κι άρωμα.
6. Βάλε λίγη μπύρα στη ζύμη του ψωμιού για ιδιαίτερη γεύση.
Καλή επιτυχία..