Πώς μπορείς να ξεφλουδίσεις ένα αβοκάντο και 3 κόλπα για να μη μαυρίσει

19.01.2020
Πώς μπορείς να ξεφλουδίσεις ένα αβοκάντο και 3 κόλπα για να μη μαυρίσει
Πρόκειται για μια από τις πιο θρεπτικές τροφές που όμως έχει μια δυσκολία στο... καθάρισμα. Μάθες πώς να το ξεφλουδίζεις χωρίς να διαλυθεί.

Είτε με λίγο μέλι το πρωί, είτε ως συστατικό σαλάτας, είτε ως αλοιφή σε σάντουιτς, είτε στην αγαπημένη σου guacamole το αβοκάντο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για όλα τα γεύματα στην ημέρα.

Στο βίντεο πιο κάτω θα δεις ακριβώς πώς μπορείς να το καθαρίσεις χωρίς να γίνει... λιώμα.

Ωραία, το καθάρισες. Δεν θέλεις όμως να το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο. Τι κάνεις για να μη μαυρίσει;

Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεσαι μόνο το μισό και το άλλο μισό θέλεις να το αποθηκεύσεις. Χρησιμοποίησε ένα από τα παρακάτω 3 υλικά και όταν χρειαστείς το άλλο μισό θα φαίνεται το ίδιο ολόφρεσκο όπως το πρώτο.

Αυτό το διάβασες; 3 κόλπα για να μην κλαις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια

#1 Κρεμμύδι

Αρχικά, θυμίσου ότι το μισό κομμάτι που θέλεις να αποθηκεύσεις πρέπει να μείνει ΜΕ τη φλούδα του. Κόψε ένα κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και βάλε το σε ένα μπολ. Επάνω του τοποθέτησε το αβοκάντο -με τη σάρκα προς τα πάνω, να μην ακουμπάει στο κρεμμύδι. Τύλιξέ το με ένα wrap για να μη μυρίσει το ψυγείο και βάλτο μέσα.

#2 Λεμόνι

Ρίξε λίγο λεμόνι στη σάρκα του αβοκάντο και εκείνο θα κάνει τη... δουλειά του.

#3 Λάδι

Άλλειψε το κομμένο αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο στο πινέλο. Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεχνιτό φιλμ προστασίας που δεν θα του επιτρέψει να μαυρίσει.