#1 Για φρέσκα λαχανικά με διάρκεια
Βάζοντας λίγο χαρτί κουζίνας στο ράφι του ψυγείου που βάζεις τα λαχανικά θα βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο διάστημα. Το χαρτί απορροφά την υγρασία.
#2 Για να κρατήσεις τον αφρώδη οίνο με φυσσαλίδες
Ρίξε μέσα στο μπουκάλι μερικές σταφίδες! Μαγικό; Τα φυσικά σάκχαρα βοηθούν...
#3 Μη σπαταλάς τα λεμόνια
Αν χρειάζεσαι μερικές σταγόνες λεμονιού απόφυγε να κόψεις τα λεμόνια στο μισό γιατί θα στεγνώσει γρήγορα. Αντ΄αυτού τρύπησέ το με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και πάρε όσο χρειάζεσαι.
#4 Κράτα τα έντομα μακριά
Με ένα φύλο δάφνης μεσα στα ζυμαρικά, το αλεύρι, το ρύζι ή τη φάβα κρατάς μακριά τα έντομα.
#5 Για να "φρεσκάρεις" μπαγιάτικα μάφινς
Μπορείς ν΄αναβιώσεις μάφινς μερικών ημερών; Κι όμως! Τα πασπαλίζεις με νερό, τα τοποθετείς σε μια χάρτινη σακούλα και τα βάζεις σε ζεστό φούρνο για πέντε έως δέκα δευτερόλεπτα. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα αποκαταστήσει την υγρασία και θα τα φρεσκάρει.
#6 Για να μη σκληρύνουν τα μπισκότα
Βάλε στο ίδιο δοχείο φρέσκα και μπαγιάτικα μπισκότα. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να μείνουν όλα φρέσκα.
#7 Για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες
Απόφυγε να τις χωρίσεις από το τσαμπί για να μη χαλάσουν γρήγορα.
#8 Για να μην κολλάει το αλάτι
Το κόλπο είναι γνωστό: λίγο ρύζι στην αλατιέρα κάνει δουλίτσα.
#9 Το πιο έξυπνο κόλπο για τα γαλακτοκομικά
Για να διατηρήσεις το τυρί κότατζ και το ξυνόγαλα περισσότερο απλά τοποθέτησε τα δοχεία ανάποδα στο ψυγείο. Ανατστρέφοντας το δοχείο δημιουργεί ένα κενό που αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που χαλάνε τα τρόφιμα.
#10 Για να παίρνεις όλους τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή
Πριν στύψεις ποερτοκάλια, λεμόνια κι άλλα εσπεριδοειδή κύλησέ τα στον πάγκο της κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να πάρεις όλους τους χυμούς τους κατά το στύψιμο.