- Τις κόβεις και τις βάζεις κατά στρώσεις σε στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι.
- Πιέζεις κάθε τόσο με τις παλάμες σου, ώστε να φύγει το πικρό τους υγρό. Τις αφήνεις για τουλάχιστον μία ώρα και κατόπιν τις ξεπλένεις και τις σκουπίζεις με απορροφητικό χαρτί.
- Αν πρόκειται να τις τηγανίσεις, βάλε τες έτσι ξεπικρισμένες σε μπίρα για περίπου 5΄– θα απορροφήσουν λιγότερο λάδι και θα γίνουν πιο εύπεπτες!
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 141
Update: Ιούνιος 2016.