Ομελέτα φούρνου με σπανακόρυζο
Άπλωσε το σπανακόρυζο που περίσσεψε από προηγούμενο γεύμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι, πρόσθεσε αβγά καλά χτυπημένα σε ομελέτα, φέτα θρυμματισμένη, κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο ψιλοκομμένα και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πήξουν τα αβγά και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
Εύκολο καθάρισμα γαρίδας
Κάνε μια μικρή τρύπα στην πλάτη της ωμής γαρίδας και με τη μύτη ενός πιρουνιού τράβηξε το μαύρο «εντεράκι».
Τραγανή μηλόπιτα
Φτιάξε τη μηλόπιτα με τη συνήθη συνταγή σου και πρόσθεσε από πάνω μια στρώση από κορνφλέικς ή άλλα τραγανά δημητριακά με τη μορφή νιφάδων.
Για να μη γίνει η μαρμελάδα πορτοκαλιού πικρή
…άλλαξε το νερό 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του βρασμού τους.
Για να κόψεις πολλά ντοματίνια γρήγορα
Βρες δύο πλαστικά καπάκια, π.χ. από μπολ, τοποθέτησε τα ντοματίνια μέσα στο ένα από αυτά, πάνω σε σταθερή επιφάνεια και σκέπασέ τα με το άλλο. Πίεσε ελαφρώς με την παλάμη σου το πάνω καπάκι ώστε να σταθεροποιηθούν τα ντοματίνια και κόψε τα στη μέση με κοφτερό μαχαίρι, περνώντας το από το άνοιγμα που σχηματίζεται ανάμεσα στα δύο καπάκια.
Μην βάζεις πολλά φύλλα δάφνης στις φακές!
Αρκεί μόνο ένα φύλλο και μάλιστα το βάζεις προσεκτικά ώστε να μην κομματιαστεί την ώρα που το προσθέτεις στην κατσαρόλα! Επειδή η δάφνη έχει έντονη μυρωδιά και γεύση, οτιδήποτε παραπάνω θα πικρίσει το φαγητό.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 172
Update: Ιανουάριος 2016.