Περίσσεψε φαγητό; Μην το πετάς!

03.04.2015
Ιδέες και λύσεις για να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο ό,τι μένει από το χτεσινό φαγάκι.

Εάν έπεσες έξω στους υπολογισμούς σου και περίσσεψε αρκετό από το φαγητό που ετοίμασες, ιδού μερικές ιδέες ώστε να το μεταμορφώσεις την επόμενη ημέρα σε ένα νέο γευστικό πιάτο.

Ζυμαρικά

Τα φτιάχνεις σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, τυρί, αλλαντικά χαμηλών λιπαρών και λίγη μαγιονέζα.

Κοτόπουλο

Το κάνεις κοκκινιστό προσθέτοντας σάλτσα ντομάτας και το σερβίρεις με πουρέ.

Κρέας

Κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια, προσθέτεις κρεμμύδια και ελαιόλαδο, τα τυλίγεις όλα μαζί σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Λαχανικά

Πρόσθεσε λίγο κρεμμύδι και τα κάνεις σούπα.

Πατάτες

Τις κόβεις σε κύβους και τις αναμειγνύεις με τόνο από κονσέρβα με ελαιόλαδο, μαρούλι, άνηθο και λεμόνι.

Ρεβίθια

Τα σουρώνεις καλά και τα πολτοποιείς στο μπλέντερ μαζί με ταχίνι και σκόρδο.

Ρύζι

Το τηγανίζεις με σησαμέλαιο και, λίγο πριν το κατεβάσεις από τη φωτιά, προσθέτεις μικρές γαρίδες.

Φακές

Τις μαγειρεύεις ξανά με ρύζι.

Φασόλια

Τα πολτοποιείς στο μπλέντερ και τα χρησιμοποιείς ως γέμιση σε κυπριακές πίτες ή τα σερβίρεις ως ντιπ για τορτίγιες.