Θέλεις να δώσεις στα φαγητά σου μια πιο πικάντικη γεύση χωρίς να χρειάζεται να προσθέτεις μπαχαρικά; Σου έχουμε τη λύση! Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου με ένα απλό κολπάκι ελαιόλαδο πικάντικο.
* Τι θα χρειαστείς;
Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και καυτερές κόκκινες πιπεριές.
* Πώς θα το φτιάξεις;
Αφού βάλεις το λαδάκι και τις πιπερίτσες μέσα σε ένα γυάνινο δοχείο, το κλείνεις καλά και το αφήνεις για 2-3 ημέρες έτσι ώστε οι πιπερίτσες να δώσουν άρωμα και πικάντικη γεύση στο λάδι.
* Που θα το χρησιμοποιήσεις;
Μόλις μερικές σταγόνες από τα λαδάκι αυτό θα κάνουν τη διαφορά στο φαγητό σου. Ρίξε το σε μαγειρευτά και ψητά και καλή όρεξη!
Έξτρα γνώση
Το κόλπο για να ξεχωρίσεις το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (χωρίς γευσιγνωσία): Βράσε μια πατάτα και ρίξε πάνω της λαδάκι. Αν μυρίσει ευχάριστα με άρωμα φρουτώδες, όπως πχ τα φύλλα της ελιάς το λαδάκι είναι άριστης ποιότητας. Αντίθετα απελευθερώνει βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά.
Πως να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο: Προστάτευσέ το τοποθετώντας το σε ξηρό περιβάλλον δίχως φως και υγρασία. Επίσης. μη το βάζεις σε πλαστικά μπουκάλια. Να προτιμάς τα γυάλινα δοχεία ή τα μεταλλικά.