Ένα κλασικό κολπάκι για να μειώσεις τις θερμίδες στη μαγειρική όταν βρίσκεσαι σε διατροφή είναι να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με... γιαούρτι. Αν το έχεις, ωστόσο, δοκιμάσει ίσως με λύπη έχεις διαπιστώσει πως μπορεί εύκολα να σου "κόψει". Τι μπορείς να κάνεις;
Για να μη συμβεί αυτό πρέπει πριν προσθέσεις το γιαούρτι στο σκεύος, να το αναμείξεις με ελάχιστο αλεύρι καλαμποκιού (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό) ή εναλλακτικά ελαφρώς χτυπημένο ασπράδι αβγού.
Αν οι παραπάνω ιδέες δε σε ενθουσίασαν απλά πρόσθεσε το γιούρτι έχοντας αποσύρεις το φαγητό από τη φωτιά και μη το αφήσεις να βράσει.