Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο το μυστικό για νόστιμη σάλτσα ντομάτας που δεν πικρίζει είναι η ζάχαρη. Τι κάνουμε όμως όταν δε θέλουμε να αποφύγουμε το εν λόγω γλυκαντικό;
Σίγουρα ένας τρόπος για να μειώσουμε την οξύτητα της σάλτσας ντομάτας που φτιάχνουμε μόνες στο σπίτι είναι η προσθήκη ζάχαρης. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος τρόπος αφού υπάρχει κι εναλλακτική οδός.
Υπάρχει και καλύτερος τρόπος: αντί για ζάχαρη πρόσθεσε λίγο ψιλοκομμένο καρότο. Καθώς το καρότο βράζει, απελευθερώνει τις γλυκαντικές του ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια εξισορροπούν την οξύτητα της ντομάτας και κάνουν τη σάλτσα πιο γλυκιά και πιο εύγευστη. Δοκίμασέ το!