Για να μην κολλήσει το κρέας στη σχάρα:
* Βγάλε το από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα οπριν. Το κρέας πρέπει να είναι καλά ξεπαγωμένο πριν το ψήσουμε.
* Λάδωσε τη σχάρα με ένα πινέλο ή μια χαρτοπετσέτα ποτισμένη στο λάδι
* Άσε τη σχάρα να κάψει καλά πριν τοποθετήσεις πάνω το κρέας για ψήσιμο, έτσι ώστε να μη σου κολλήσει.
* Την ώρα που το ψήνεις, καταβρεξέ το με λίγο νερό ή άλειψέ το με τη μαρινάτα του, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.