Μικρά tips για οικολογικό μαγείρεμα

24.02.2014
Μαγείρεψε έξυπνα κι οικολογικά, εξοικονομώντας ενέργεια!

Μιλώντας για οικολογικό μαγείρεμα αναφερόμαστε κυρίως σε μικρές αλλαγές των συνηθειών που ακολουθούμε κατά το μαγείρεμα. Κάνε την οικολογική συνείοδηση, καθημερινότητα και μάθε πως θα μαγειρέψεις κι εσύ έξυπνα κι οικολογικά!Αξίζει να το δοκιμάσεις!

Μαγειρεύουμε οικολογικά...

* Προτίμησε να αποθηκεύεις το φαγητό σε γυάλινα δοχεία κι όχι πλαστικά.

* Φρόντισε να καλύπτεις την κατσαρόλα για να μη φεύγει η θερμότητα

* Χρησσιμοποίησε σκεύος στο ίδιο μέγεθος με το μάτι της κουζίνας.

* Πριν το τέλος του ψησίματος, κλείσε το μάτι και άσε τη θερμότητα της κατσαρόλας να ολοκληρώσει το ψήσιμο.

* Χρησιμοποίησε όσο το δυνατό λιγότερο λίπος και υγρά για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος

* Μη ζεσταίνεις το φαγητό στο φούρνο. Προτίμησε το ζέσταμα στην κατσαρόλα, για να καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια.

* Μην πετάς φαγητό! Ακόμη κι αν μαγείρεψες μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεις να το καταψύξεις.

* Η ανακύκλωση φαγητών εξοικονομεί ενέργεια και χρήμα! Μη το ξεχνάς

* Η χύτρα ταχύτητας κάνει οικονομία χρόνου αλλά κι ενέργειας.