Ποια ζάχαρη να χρησιμοποιήσεις στη ζαχαροπλαστική;

04.01.2013
Ζάχαρη άχνη ή κανονική; Μαύρη ή επεξεργασμένη; Μάθε πώς και σε ποιά γλυκά θα χρησιμοποιοήσεις κάθε είδους ζάχαρη.

Η ζάχαρη κυκλοφορεί σε πολλές μορφές. Ψιλή, σε κύβους, άχνη, κρυσταλλική ή καστανή, κάθε είδος είναι καταλληλότερο για συγκεκριμένη χρήση. Μάθε όσες λεπτομέρειες θέλεις να ξέρεις.

* Ζάχαρη ψιλή (η κοινή ζάχαρη για όλες τις χρήσεις)

Είναι η γνωστή ζάχαρη που ρίχνουμε στον καφέ και τα υπόλοιπα ροφήματα. Είναι μάλιστα και η πιο "χρηστική" δεδομένου πως χρησιμοποιείται στα περισσότερα γλυκά και συνταγές ζαχαροπλαστικής, εκτός κι αν έχουν ιδιαιτερότητες και συγκεκριμένη παρασκευή που απαιτεί ζάχαρη άχνη.

* Ζάχαρη σε κύβους

Τη ζάχαρη σε κύβους ίσως να την έχεις συνδέσει με το απογευματινό τσάι, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαιρερικά σε γλυκά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως μπορούμε πολύ εύκολα να υπολογίσουμε την ποσότητα μετρώντας κυβάκια!

Tip: Είναι ιδανική για να κολλήσουμε τα σου μεταξύ τους ή για να καραμελώσουμε γεμιστά φρούτα με ευκολία!

* Ζάχαρη άχνη

Η ζάχαρη που με το πασπάλισμα θυμίζει... χιόνι! Διακοσμεί τόσο την παραδοσιακή βασιλόπιτα, όσο και τα σπιτικά κέικ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για γλάσο.

* Ζάχαρη κρυσταλλιζέ

Είναι η πιο κατάλληλη ζάχαρη για να φτιάξεις σιροπάκι!

* Ζάχαρη καστανή ή μη επεξεργασμένη

Πρόκειται για την ακατέργαστη ζάχαρη. Μπορεί να αντικαταστήσει την απλή ζάχαρη με πολύ μικρή απόκλειση στηξ γεύση ενώ ιδιαίτερα γευστικό είναι το αποτέλεσμα για ζχαρωμένα φρουτάκια!