Πικάντικα φιλέτα ψαριού με τις σωστές μαρινάδες

21.11.2012
Πώς θα γίνουν πικάντικα και νόστιμα τα λιπαρά φιλέτα ψαριύ όπως πχ οπ σολωμός; Για μάθε το

Για να γίνουν πιο πικάντικα και πιο νόστιμα τα λιπαρά φιλέτα ψαριού που θα ψήσεις στη σχάρα πρέπει να τα μαρινάρεις καλά!

Μια πολύ ωραία μαρινάδα που ταιριάζει στα περισσότερα φιλέτα ψαριού, ακόμη και στο σολομό, είναι το μείγμα από λαδολέμονο, σκόρδο και πιπέρι - λευκό ή μαύρο κατά προτίμηση.

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια πιο λιπαρή μαρινάδα όπως βούτηρο, μουστάρδα και θυμάρι.

Προσοχή: Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να αφήσεις τα φιλετάκια τουλάχιστον για 1,5 με 2 ώρες μέσα στην μαρινάδα. Μόνο έτσι θα πάρει το ψάρι όλο το άρωμα και τη γεύση των μπαχαρικών.

Μικρά tips για φιλέτο σολομού

* Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καπνιστός σολομός δεν πρέπει να μαγειρευτεί διότι αλλοιώνετε η γεύση του και χαλάει

* Ο φρέσκος σολομός διατηρείται μία με δύο μέρες στο ψυγείο ή καλά συσκευασμένος στην κατάψυξη για 4 μήνες.