Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα των σακχάρων που περιέχουν τα συγκεκριμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις! Εντούτοις, μπορείς να το βρείς με σχετικά απλό τρόπο.
Φτιάξε ένα πυκνό σιρόπι όπου τα φρούτα επιπλέουν και άρχισε να προσθέτεις σιγά σιγά νερό. Σταμάτα την προσθήκη νερού όταν τα φρούτα βρεθούν στο μέσο του διαλύματος. Τότε η αναλογία ζάχαρης-νερού είναι η ιδανική και εξασφαλίζει ότι η μαρμελάδα σου θα έχει την κατάλληλη πυκνότητα και γεύση.
Από την Κυριακή Μαυρίδου