Η κλασική βινεγκρέτ απαιτεί 3 ή 4 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος ξίδι, κάτι που την καθιστά εξαιρετικά παχυντική. Ωστόσο, υπάρχει και η πιο light εκδοχή της. Μάθε πώς θα την φτιάξεις.
Η συνταγή για την light βινεγκρετ
-Ανακάτεψε μια κουταλιά ξίδι από καλό κρασί, μια κουταλιά εμφιαλωμένο νερό και μια κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Έτσι, θα μειώσεις τις θερμίδες της στο ένα τρίτο ή και λιγότερο.
- Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι, μουστάρδα ή σκόρδο και κρεμμύδι ή φρέσκα βότανα ή μπαχαρικά, τα οποία προσδίδουν επιπλέον γεύση με ελάχιστες θερμίδες.
Από την Κυριακή Μαυρίδου