Μαγείρεμα με μπίρα

07.12.2011

Η μπίρα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στο μαγείρεμα, προσδίδοντας ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε πολλά φαγητά.

Μεταξύ άλλων, μπορείτε να την προσθέσετε στη μαρινάτα του μοσχαρίσιου κρέατος, να φτιάξετε με αυτήν πικάντικες σάλτσες, να τη χρησιμοποιήσετε στους χυλούς για τηγάνισμα ψαριών και λαχανικών ή για να αντικαταστήσετε το νερό σε σούπες και ζωμούς.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι κάθε τύπος μπίρας έχει τα δικά του γευστικά χαρακτηριστικά, ενώ το πολύ μαγείρεμά της αυξάνει την πικράδα της.