Η σαμπάνια είναι πάντα το τέλειο ποτό για την Πρωτοχρονιά. Καθώς είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά, είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνουμε με ένα πραγματικά υπέροχο κοκτέιλ σαμπάνιας για την Πρωτοχρονιά.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με το κρασί
Δεν χρειάζεσαι ένα ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας εάν το αναμείξεις με κάποιο άλλο ποτό. Και ενώ η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι η πιθανότερη βραδιά για να πιεις σαμπάνια, τίποτα δεν σε εμποδίζει να απολαύσεις ένα από αυτά τα κοκτέιλ κάθε φορά που έχεις γιορτινή διάθεση.
Negroni Sbagliato
Αυτή η ανθρακούχα έκδοση του Negroni, φτιαγμένη με prosecco αντί για βερμούτ, χρειάζεται μόνο τρία συστατικά, τα οποία είναι σημαντικό να είναι υψηλής ποιότητας.
Συστατικά
45ml Campari
45ml Βερμούτ ντι Τορίνο
45ml Prosecco
1 φέτα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τοποθέτησε ένα μεγάλο παγάκι σε ένα ποτήρι.
Πρόσθεσε τα υλικά και ανακάτεψε απαλά να ενσωματωθούν. Γαρνίρισε με μια φέτα πορτοκαλιού.
Pomegranate Royale
Ο χυμός ροδιού και μια δόση λικέρ elderflower αναβαθμίζουν την αγαπημένη σου σαμπάνια.
Συστατικά
30ml χυμό ροδιού
20ml βότκα
15ml λικέρ Chambord ή St. Germain
15ml χυμό λεμονιού
15ml απλό σιρόπι
Σαμπάνια
Εκτέλεση
Συγκέντρωσε τα πρώτα πέντε υλικά σε ένα shaker για κοκτέιλ με πάγο και ανακίνησε μέχρι να κρυώσει.
Βάλε τα υλικά σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και από πάνω πρόσθεσε σαμπάνια.
Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη σαμπάνια και το prosecco
Aperol Spritz
Αυτό το ποτό με βάση το prosecco μπορεί να είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, αλλά το εσπεριδοειδές προφίλ του το κάνει επίσης ένα τέλειο χειμερινό cocktail.
Πώς να το φτιάξεις:
1. Ρίξε 60ml Aperol και 90ml ξηρό Prosecco σε ένα ποτήρι κρασιού γεμάτο με πάγο.
2. Πρόσθεσε ελάχιστη σόδα και ανακάτεψε απαλά.
3. Γαρνίρισε με μια φέτα πορτοκάλι (και μια ελιά σε ξυλάκι, αν το κάνεις όπως το σερβίρουν στη Βενετία).
Sparkling Amaretto Sour
Λίγος αφρώδης οίνος βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας του αγαπημένου λικέρ αμαρέτο σε αυτό το ανθρακούχο κοκτέιλ σαμπάνιας.
Συστατικά
30ml λικέρ Amaretto
15ml απλό σιρόπι
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
200ml Prosecco
1 φέτα πορτοκάλι
1 κεράσι μαρασκίνο
Εκτέλεση
Ρίξε το Amaretto, το απλό σιρόπι και το χυμό λεμονιού σε ένα shaker για κοκτέιλ με πάγο. Ανακίνησε και στη συνέχεια στράγγιξε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Πρόσθεσε το Prosecco και ανακάτεψε απαλά για να ενωθούν. Γαρνίρισε με μια φέτα πορτοκαλιού και ένα κεράσι.
Cider Bellini
Το κλασικό bellini φτιάχνεται με χυμό ροδάκινου, αλλά αυτό το κοκτέιλ σαμπάνιας για κρύο καιρό απαιτεί μηλίτη και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.
Συστατικά
Αφρώδης οίνος, όπως σαμπάνια ή Prosecco
15ml μηλίτης
προαιρετική γαρνιτούρα: 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Βάλε τον μηλίτη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και πρόσθεσε το αφρώδες κρασί. Σερβίρισε με το κλωναράκι δεντρολίβανου.