1. Το κόκκινο κρασί είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, που αυξάνει τα επίπεδα της HDL (καλής χοληστερόλης) και μειώνει την κακή χοληστερίνη (LDL του). Αυτό σημαίνει πως μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.
2. Το κόκκινο κρασί επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού σύμφωνα με έρευνες.
3. Η κατανάλωση κρασιού απομακρύνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης
4. Η ρεσβερατρόλη είναι ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στο δέρμα των κόκκινων σταφυλιών, το οποίο είναι γνωστό ότι προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία ενώ παράλληλα εξαλείφοyn θρόμβους στο αίμα. Επίσης απαλύνει τις ανεπιθύμητες ρυτίδες, δεδομένου ότι προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση και τις ασθένειες.
5. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μας κάνει καλό!
6. Οι πολυφαινόλες, ουσίες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί προασπίζουν το ανοσοποιητικό μας.
7. Το κρασί μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων
8. Το κόκκινο κρασί έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών άνοιας, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.