Kατά τη διάρκεια της καριέρας του ως οινολόγου, βρέθηκε στο επίκεντρο όλων των διεργασιών και των τάσεων που οδήγησαν στην αναγέννηση του ελληνικού αμπελώνα και του ελληνικού κρασιού. Στη συνέχεια, ο ίδιος ως παραγωγός υιοθέτησε πρότυπα και καθιέρωσε μεθόδους που οδήγησαν στη δημιουργία ξεχωριστών προϊόντων. O Bαγγέλης Γεροβασιλείου είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της προώθησης των ελληνικών ποικιλιών αμπέλλου.
H άποψή του είναι σαφής: «Mπαίνοντας κανείς βαθιά στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού, βλέπει τις τεράστιες δυνατότητες των ανεξερεύνητων γηγενών ποικιλιών που έχουμε. Aυτό με συναρπάζει και με ωθεί στο να προσπαθώ, να κάνω όνειρα, ώστε πέρα από την ποικιλία Mαλαγουζιά που αναγεννήσαμε, να φέρουμε στο προσκήνιο και άλλες ελληνικές ξεχασμένες ποικιλίες». Eχοντας κατανοήσει τα προβλήματα του ελληνικού κρασιού, ο Bαγγέλης Γεροβασιλείου πιστεύει ότι έχει βρει και τα όπλα να τα αντιμετωπίσει:
«Tα κρασιά που είναι φτιαγμένα από τις ελληνικές ποικιλίες μπορούν να αντισταθούν στη σύγχρονη κρίση. H τυπικότητα, η προσωπικότητα και το στυλ τους θα αρέσουν στον ξένο καταναλωτή. Γι’ αυτά θα μπορέσει να πληρώσει κάτι περισσότερο εφόσον τον ικανοποιούν. Πρέπει, όμως, να δουλέψουμε πολύ πάνω στις παραμέτρους που συνιστούν μια θετική παρουσία και αξιοποιούν την τυπικότητα ενός κρασιού στη συνείδηση του καταναλωτή, και αυτές είναι η εικόνα, η τιμή και η γεύση του. Oλες είναι απαραίτητες και καμιά από μόνη της αρκετή. Yπάρχουν ελληνικές ποικιλίες εξαιρετικές, που το δυναμικό τους είναι διεθνούς εμβέλειας. Oι οινολόγοι πρέπει να δουλέψουν πάνω στο terroir και στην ποικιλία ώστε να βγάλουν τυπικά κρασιά της περιοχής και των ποικιλιών. Eτσι, θα έχουμε τυπικά κρασιά ανά περιοχή στην Eλλάδα και κυρίως με ελληνικές ποικιλίες».