Οινοποιείο Σαντορίνη

21.05.2008
Στη Σαντορίνη, σε αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, η οικογένεια Καραμολέγκου, παράγει τα φημισμένα κρασιά του νησιού από το 1995.

Στη Σαντορίνη, σε αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, η οικογένεια Καραμολέγκου, παράγει τα φημισμένα κρασιά του νησιού από το 1995.

Οι ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος και των εδαφών του νησιού που είναι ηφαιστειογενή ασβεστολιθικά έχουν «ζυμωθεί» με τις μοναδικές ποικιλίες της αμπέλου, που για αιώνες προσπαθούν να επιβιώσουν στις ακραίες αυτές συνθήκες και αποτελούν την ειδοποιό διαφορά που ξεχωρίζει τα κρασιά του και τα τοποθετεί σε περίοπτη θέση στην παγκόσμια αγορά.

Σε ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο στην περιοχή της Εξω Γωνιάς, οινοποιούνται με μεράκι οι γηγενείς ποικιλίες του νησιού Ασύρτικο, Αηδάνι, Αθήρι και Μαυροτράγανο, οι οποίες καλλιεργούνται με φροντίδα στους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας.