Από τα αρχαία χρόνια οι κάτοικοι της Αμοργού και των μικρών Κυκλάδων έφτιαχναν
ένα παραδοσιακό ποτό, που ονόμαζαν «Ψημένη Ρακή» ή «Ρακόμελο», για να κερνούν
τους φιλοξενούμενούς τους, αλλά και τους καλεσμένους στους γάμους των παιδιών τους. Βασιζόμενη σε αυτή την παράδοση, η Ποτοποιία Αμοργός δημιούργησε το Ρακόμελο Αμόργιον. Το όνομα του ποτού προέρχεται από το αρχαίο φυτό Αμόργη, με το οποίο έβαφαν τους χιτώνες, οι οποίοι ήταν ξακουστοί στην Αρχαία Ελλάδα. Η σύνθεσή του είναι μοναδική,
καθώς το απόσταγμα των σταφυλιών συνδυάζεται υπέροχα με το μέλι, αλλά και με βότανα όπως, το φλισκούνι, η μέντα και το δενδρολίβανο. Δοκιμάστε το σε θερμοκρασία δωματίου
ή παγωμένο και σίγουρα θα γοητευθείτε από το φυσικό άρωμα και τη γεύση του τόσο πολύ... που θα το ζητάτε συνέχεια!