Η Οινοποιία Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης, ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μέτρων στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου, λίγα χιλιόμετρα πριν από τον Σοχό. Δημιουργήθηκε το 1999 από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, οι οποίοι φύτεψαν σ' αυτή την όμορφη ημιορεινή περιοχή, τα πρώτα 10 στρέμματα του ιδιόκτητου αμπελώνα τους. Σήμερα, η έκταση έχει φτάσει στα 30 στρέμματα, ενώ υπάρχει η προοπτική συστηματικής επέκτασής της, με βασικό κίνητρο την κάλυψη της παραγωγής, αποκλειστικά από ιδιόκτητα αμπέλια, έτσι ώστε η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι πάντα ελεγχόμενη.
Η ευρύτερη περιοχή του Ασκού χαρακτηρίζεται από αργιλοπηλώδη εδάφη που ευνοούν την καλλιέργεια του αμπελιού και από την έντονη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα, κατά τη θερινή περίοδο.
Σ αυτό το ιδανικό οικοσύστημα καλλιεργούνται οι γαλλικές ποικιλίες: Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.
Η αρχή της παραγωγής έγινε με τον τρύγο του 2001
και μέχρι στιγμής η Οινοποιία Αρβανιτίδη παράγει τα κρασιά: Chardonnay και Cabernet - Merlot.