FYI

House of the Dragon - Τρίτη Σεζόν: Όλα όσα ξέρουμε

06.08.2024
House of the Dragon - Τρίτη Σεζόν: Όλα όσα ξέρουμε
ΠΗΓΗ:@houseofthedragonhbo
Τα καλά νέα; Το House of the Dragon ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν. Τα κακά νέα; Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό μέχρι να το παρακολουθήσουμε.

Το HBO έδωσε έγκριση για πρώιμη ανανέωση της προσειράς του Game of Thrones, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του George R.R. Martin, "Φωτιά και Αίμα". Με δύο χρόνια να μεσολαβούν μεταξύ της πρώτης και δεύτερης σεζόν, μπορούμε να αναμένουμε παρόμοιο διάστημα αναμονής μέχρι την τρίτη σεζόν.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την τρίτη σεζόν της σειράς.

Πότε θα κυκλοφορήσει η τρίτη σεζόν;

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το HBO για το πότε μπορούμε να αναμένουμε την τρίτη σεζόν, αλλά μπορούμε πιθανώς να προβλέψουμε μια πιθανή χρονική περίοδο βασισμένη στο πόσο καιρό χρειάστηκε να παραχθεί η δεύτερη σεζόν.

{https://www.instagram.com/p/C-TbA_sJE9w/?img_index=1}

Μετά την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν τον Αύγουστο του 2022, η παραγωγή της δεύτερης σεζόν ξεκίνησε στις αρχές του 2023, με τα γυρίσματα να ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν κυκλοφόρησε αργότερα στις 16 Ιουνίου 2024, σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρώτη σεζόν.

Αν υποθέσουμε ότι η παραγωγή της τρίτης σεζόν μπορεί να ξεκινήσει νωρίς το 2025, πιθανότατα δεν θα δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς των δημιουργών μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Τι θα αφορά η τρίτη σεζόν;

Ο Οίκος του Δράκου βασίζεται στο «Φωτιά και Αίμα», ένα φανταστικό ιστορικό κείμενο που εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της δυναστείας των Ταργκάρυεν. Συγκεκριμένα, η σειρά απεικονίζει τον Χορό των Δράκων, έναν εμφύλιο πόλεμο που έθεσε την οικογένεια Ταργκάρυεν σε μια βίαιη μάχη για την εξουσία που τελικά οδήγησε στην εξαφάνιση των δράκων.

Ενώ η πρώτη σεζόν επικεντρώθηκε στην απόφαση του βασιλιά Βισέρις να ορίσει την κόρη του ως διάδοχο του Σιδηρούν Θρόνου, και η δεύτερη σεζόν απεικόνισε τις συνέπειες μετά την αρπαγή της κληρονομιάς της Ραινύρα από τον πρώτο γιο του Βισέρις, η τρίτη σεζόν πιθανότατα θα έχει περισσότερες σκηνές γεμάτες δράση καθώς βυθιζόμαστε στις περιπέτειες της μάχης των δράκων.

{https://www.instagram.com/p/C-IlIZXJ3X_/?img_index=1}

Το φινάλε της δεύτερης σεζόν μας άφησε στην αυγή του πολέμου, δείχνοντας προετοιμασίες τόσο για την ομάδα των Μαύρων όσο και για την ομάδα των Πράσινων, καθώς η Ραινύρα στρατολόγησε τρεις νέους καβαλάρηδες δράκων στο πλευρό της και ο Αίμοντ εξασφάλισε συμμαχία με την Τριάδα. Στις τελευταίες στιγμές του φινάλε, βλέπουμε στρατεύματα σε όλο το Γουέστερος να βαδίζουν προς τη μάχη.

«Ενώ αυτή η σεζόν αφορούσε τις αρχές ενός πρώιμου μεσαιωνικού πολέμου, η τρίτη σεζόν θα είναι ξεκάθαρα για τον απόλυτο πόλεμο», δήλωσε ο δημιουργός της σειράς Ryan Condal σε συνέντευξή του μετά το επεισόδιο.

Ποιοι θα είναι στο καστ;

Σε αντίθεση με την τάση του Game of Thrones να σκοτώνει απροσδόκητα σημαντικούς χαρακτήρες, η τρίτη σεζόν πιθανότατα θα δει την επιστροφή της πλειοψηφίας του βασικού καστ της σειράς (με εξαίρεση την Eve Best, που ενσάρκωσε την Ραίνυς πριν από τον επικό της θάνατο στο τέταρτο επεισόδιο).

Αυτό περιλαμβάνει την Emma D'Arcy ως Ραινύρα, την Olivia Cooke ως Αλισέντ, τον Matt Smith ως Νταίμον, τον Fabien Frankel ως Κρίστον, τον Tom Glynn-Carney ως Έϊγκον, τον Harry Collett ως Τζακέρυς, την Phia Saban ως Ελαίνα, τον Steve Toussaint ως Κόρλυς, τον Ewan Mitchell ως Αίμοντ και την Sonoya Mizuno ως Μυσαρία.

{https://www.instagram.com/p/C-S52DnJEXe/?img_index=1}

Ωστόσο, ο θάνατος δεν αποκλείει απαραίτητα την απουσία ενός χαρακτήρα στην επερχόμενη σεζόν. Δεδομένου του στοιχειωμένου αφηγήματος του Νταίμον στο Χάρενχαλ στη δεύτερη σεζόν, το μέλλον μπορεί να περιλαμβάνει λίγες εμφανίσεις από χαρακτήρες που έχουν πέσει. Για παράδειγμα, ο Paddy Considine επανέλαβε τον ρόλο του ως Βισέρις σε πολλά επεισόδια, και η Nanna Blondell έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις ως Λαίνα στο κατεστραμμένο κάστρο επίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.08.2024 - 15:18