FYI

Realme 8: Το «Μικρό… αλλά θαυματουργό» αδελφάκι του Realme 8 Pro είναι εδώ!

16.04.2021
Realme 8: Το «Μικρό… αλλά θαυματουργό» αδελφάκι του Realme 8 Pro είναι εδώ!

Πριν από μερικούς μήνες η Realme παρουσίασε στους καταναλωτές τα Realme 7/7 Pro και πρόσφατα σύστησε και στο ελληνικό κοινό το Realme 8 Pro. Σήμερα σας παρουσιάζουμε το Realme 8 το οποίο κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις: 4GB/64GB στα €199 μέχρι 20/4 (μετά στα €219) και 6GB/128GB στα €219 μέχρι 20/4 (μετά στα €239). Η Realme προσφέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο μέσος χρήστης: ταχύτητα, ευκολία στη χρήση, camera performance και ελκυστική τιμή.

Το Realme 8 είναι μικρό, ιδιαίτερα λεπτό και αρκετά ελαφρύ κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα στο χέρι. Σε αυτό παίζει ρόλο και η οθόνη 6,4’’, ανάλυσης Full HD+ η οποία εντυπωσιάζει αν αναλογιστούμε την τιμή, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα Amoled panel (η ίδια με αυτή που έχει το Realme 8 Pro). Στη δεξιά πλευρά είναι το power button και τα volume controls παρέα ενώ στην αριστερή πλευρά έχουμε τη θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD (μέχρι 256Gb). Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB.

Η πλάτη της συσκευής δεν είναι ίδια με αυτή του Realme 8 Pro καθώς είναι περισσότερο γυαλιστερή με αποτέλεσμα να μένουν πάνω της τα δαχτυλικά αποτυπώματα, Όμως και εδώ έχουμε μια μεγάλη εκτύπωση του moto “Dare to Leap”. Στη πλάτη συναντάμε επίσης και το τετραπλό σύστημα καμερών οι οποίες είναι τοποθετημένες σε δυο ζεύγη, το ένα κάτω από το άλλο, ενώ παρέα τους βρίσκεται και το Led Flash.

Κάμερα για selfie επί της οθόνης 16MP

Η μπροστινή κάμερα 16MP εξαιρετικής ευκρίνειας ικανοποιεί τις πιο απαιτητικές σας ανάγκες για selfie με διάφραγμα F2.45, υποστηρίζοντας τη λειτουργία έξυπνου καλλωπισμού (Beauty), το εφέ Bokeh,κ.λπ. Συγκεκριμένα, ο ολοκαίνουριος αλγόριθμος ομορφιάς που αναπτύχθηκε για διαφορετικά φύλα, διαφορετικούς τύπους δέρματος και διαφορετικά μεγέθη και χαρακτηριστικά προσώπου σάς επιτρέπει να βγάζετε εύκολα selfie που αναδεικνύουν τη φυσική
και ευαίσθητη επιδερμίδα.

64MP AI Quad Camera
Το realme 8 διαθέτει ένα εξαιρετικά εξελιγμένο τετραπλό σύστημα κάμερας, που αποτελείται από την κύρια κάμερα 64MP, έναν υπερευρυγώνιο φακό 8MP 119 μοιρών, έναν φακό macro και έναν φακό πορτρέτου B&W. Κύρια κάμερα 64MP: Η κύρια κάμερα 64MP διαθέτει έναν αισθητήρα εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους, διάφραγμα f/1,79 και 64MP εξαιρετικά υψηλά pixel, υποστηρίζει Quad Bayer και μέγεθος pixel έως 1,4 μm. Ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό, οι φωτογραφίες σας θα βγουν εξαιρετικά φωτεινές.

Υπερευρυγώνιος φακός 119 μοιρών:
Με διάφραγμα f/2,25 και ανάλυση στα 8MP, οι χρήστες δεν χρειάζεται να γέρνουν προς τα πίσω προκειμένου να επιτύχουν την τέλεια λήψη, χάρη στον υπερευρυγώνιο φακό με οπτικό πεδίο 119 μοιρών. Ένα κλικ είναι αρκετό για να μεταβούν οι χρήστες στην ευρυγώνια λειτουργία, επιτρέποντάς τους να τραβήξουν εντυπωσιακότερες φωτογραφίες τοπίων, αρχιτεκτονικών κατασκευών και μεγάλων ομάδων. Φακός macro: Ο φακός ultra macro επιτρέπει στους χρήστες να έρθουν πιο κοντά στον μικρόκοσμο και να ανακαλύψουν την ομορφιά του παρέχοντας δυνατότητα λήψης από απόσταση 4 εκατοστών. Φακός πορτρέτου B&W: Το νέο σύστημα φιλτραρίσματος χρώματος δίνει τη δυνατότητα στον φακό πορτρέτου να εντοπίζει ένα μεγαλύτερο εύρος φωτός, βοηθώντας τον κύριο φακό να κάνει καλύτερες λήψεις φωτός, να βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας, να δημιουργεί φωτογραφίες με ρετρό στιλ και να
προσθέτει υφή στα πορτρέτα.

Λειτουργία Tilt-shift

Η λειτουργία Tilt-shift μπορεί να μετατρέψει τον πραγματικό κόσμο σε έναν κόσμο-μινιατούρα, χρησιμοποιώντας ένα είδος οφθαλμαπάτης για το ανθρώπινο μάτι. Όταν κοιτάμε έντονα ένα αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά μας, το πρώτο πλάνο και το παρασκήνιο είναι συνήθως εκτός εστίασης. Αν προσθέσουμε ένα κατάλληλο εφέ θαμπώματος σε μια τέτοια φωτογραφία, ο εγκέφαλός μας θεωρεί ότι βλέπουμε ένα τοπίο-μινιατούρα που βρίσκεται πολύ κοντά μας. Συνήθως, αυτό το εφέ θαμπώματος επιτυγχάνεται με έναν ακριβό φακό με λειτουργία Tilt-shift (αρχιτεκτονικό), ο οποίος δείχνει ένα τμήμα της φωτογραφίας καθαρό και ένα τμήμα θαμπωμένο. Με τον νέο αλγόριθμο λήψης φωτογραφιών με λειτουργία Tilt-shift που προσφέρουμε, το realme 8 μεταμορφώνει πλέον τον πραγματικό κόσμο σε έναν μαγικό κόσμο-μινιατούρα.

Η λειτουργία Tilt-shift σάς επιτρέπει, επίσης, να προσαρμόζετε μη αυτόματα το σχήμα, τη γωνία, τη θέση και το μέγεθος του εφέ θαμπώματος. Μπορείτε να επιλέξετε και να προσαρμόζετε εύκολα τα εφέ θαμπώματος ώστε να ταιριάζουν
στο σκηνικό.

Λειτουργία Starry

Σας παρουσιάζουμε τη νέα και αναβαθμισμένη λειτουργία Starry δεύτερης γενιάς. Έχουμε βελτιστοποιήσει τη διαδικασία απεικόνισης, διαχωρίζοντας το βήμα της ενίσχυσης χρωμάτων μέσω της λειτουργίας starry από τον αλγόριθμο
που υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω του επεξεργαστή σήματος εικόνας (ISP) στο σύστημα σε τσιπ (SoC), τα οποία προωθούνται ως εφέ ενίσχυσης χρωμάτων και μείωσης θορύβου με σίγουρη επιτυχία.

Μοντέρνες επιλογές πορτρέτου

Πορτρέτο Neon: Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, τα φώτα στο παρασκήνιο αποτελούν ένα σύνηθες χαρακτηριστικό πολλών νυχτερινών πορτρέτων. Η λειτουργία αυτή βοηθάει στη βελτίωση του εφέ θαμπώματος, δημιουργώντας
μια πιο "ονειρική" λήψη. Δυναμικό πορτρέτο Bokeh: Χρησιμοποιήστε το δυναμικό πορτρέτο Bokeh για να αναδείξετε το υποκείμενο της λήψης σας σε ένα εξαιρετικά κινούμενο παρασκήνιο, δημιουργώντας μια αίσθηση κίνησης που μαγνητίζει το μάτι.

Πορτρέτο χρώματος με AI:

Σε αυτήν τη λειτουργία, τα άτομα εμφανίζονται έγχρωμα, ενώ το παρασκήνιο είναι ασπρόμαυρο. Πραγματοποιήστε μια λήψη και γίνετε ο μοναδικός πρωταγωνιστής.

Νέο πορτρέτο AI:

Ο νέος αλγόριθμος πορτρέτου AI εντοπίζει αυτομάτως τα πορτρέτα σε διαφορετικά περιβάλλοντα και βελτιστοποιεί τη λήψη αναλόγως. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν φυσικές και ζωντανές λήψεις πορτρέτου χωρίς τη χρήση ειδικών λειτουργιών.

Πορτρέτο selfie 16MP: Το realme 8 διαθέτει επίσης τις λειτουργίες AI Beauty, Portrait Mode και Super Nightscape για να διασφαλίσει ότι κάθε selfie σας θα είναι τέλεια!

Βίντεο διπλής εικόνας (Dual-view)

Η ολοκαίνουργια λειτουργία βίντεο διπλής εικόνας (Dual-view) επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν βίντεο χρησιμοποιώντας τις μπροστινές και πίσω κάμερες ταυτόχρονα. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αυτή, μπορείτε να τραβάτε διάφορα δημιουργικά και ενδιαφέροντα βίντεο μικρού μήκους!

Συνολικές δυνατότητες βίντεο
Οι μπροστινές και πίσω κάμερες του realme 8 υποστηρίζουν πολλές μοντέρνες και διασκεδαστικές λειτουργίες βίντεο, όπως οι εξής:

Μπροστινή κάμερα:
120fps/1080P καταγραφή βίντεο σε αργή κίνηση
Σταθεροποίηση βίντεο UIS

Πίσω κάμερα:
Σταθεροποίηση βίντεο UIS
Σταθεροποίηση βίντεο UIS Max
Υπερευρυγώνια λήψη βίντεο

Λειτουργία κινηματογράφου
Καταγραφή βίντεο 4K/30fps
1080P/120fps, 720fps/240fps καταγραφή βίντεο σε αργή κίνηση

realme UI

Το realme 8 θα είναι το πρώτο τηλέφωνο που θα παρέχεται με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα realme UI 2.0! Βασισμένο στο Android 11, το realme UI 2.0 είναι γρηγορότερο, ομαλότερο και ασφαλέστερο. Ένα από τα πλέον προσαρμόσιμα και ομαλότερα λειτουργικά συστήματα της αγοράς που δημιουργήθηκε για μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία. Η δημιουργικότητα, η κοινωνικότητα και η παραγωγικότητα είναι οι τρεις κύριοι πυλώνες της νέας αναβάθμισης στο realme UI 2.0.

Περισσότερες από 100 επιλογές προσαρμογής

Οι πολλές δυνατότητες προσαρμογής είναι ένα από τα κύρια εμπορικά πλεονεκτήματα του realme UI 2.0, επιτρέποντάς σας να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας στο έπακρο. Υποστηρίζει περισσότερες από 100 δυνατότητες προσαρμογής. Σε αυτές περιλαμβάνονται το καθολικό χρώμα θέματος, 3 στιλ σκουρόχρωμης λειτουργίας, η προσαρμογή εικονιδίων και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες και χρήσιμες λειτουργίες.