Πόσο φως χρειάζεται ο φίκος μου;
Ως τροπικό φυτό, χρειάζεται πολύ λαμπρό αλλά έμμεσο φως. Τοποθέτησέ το κοντά στα φωτεινότερα παράθυρά σου, συνήθως προς τα νότια ή προς τα δυτικά, ή δώστου συμπληρωματικό φως με μια λάμπα. Μόλις δεις ότι είναι εντάξει άφησέ το εκεί. Είναι λίγο ιδιότροπο ως δέντρο και δεν ανταποκρίνεται καλά στις αλλαγές.
Πώς μπορώ να φροντίσω έναν φίκο;
Συνήθως, ο φίκος όταν θα τον αγοράσεις θα είναι σε μια μαύρη πλαστική γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Απλά βάλε το έτσι όπως είναι, σε μια όμορφη, διακοσμητική γλάστρα, επειδή το φυτό δεν θα χρειαστεί μεταφύτευση για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια, βρέξε το χώμα μέχρι να μούλιασει καλά και αφήσέ το να στεγνώσει ελαφρά. Με την πάροδο του χρόνου, εάν το ποτίζεις πολύ, τα φύλλα θα γίνουν κίτρινα και θα πέσουν. Εάν δεν το ποτίζεις, τα πράσινα φύλλα θα πέσουν επίσης. Πότιζε τον φίκο σου με ένα υγρό λίπασμα (γενική χρήσης) κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του που είναι από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.
Μπορώ να μεταφέρω τον φίκο σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι;
Μπορείς, αλλά δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, λέει η Pleasant. Στην αρχή, θα χάσει πιθανώς τα φύλλα του! Δεν μπορεί επίσης να κάτσει στον καυτό ήλιο, γι 'αυτό θα πρέπει να βρεις ένα σκιερό σημείο. Τέλος, θα πρέπει να το φέρεις σε εσωτερικό χώρο πριν οι νυχτερινές θερμοκρασίες το φθινόπωρο αρχίζουν να πέφτουν.
Το συγκεκριμένο δέντρο έχει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα;
Ρίχνε μια ματιά για πιθανά έντομα. Κάποια έντομα έχουν μια κηρώδη εξωτερική εμφάνιση και μπορεί να τα δεις να είναι κολλημένα στις επιφάνειες των φύλλων. Υπάρχει επίσης μια κολλώδης ουσία που ονομάζεται μελίτωμα, που θα βρεις στο τραπέζι σου ή στο πάτωμα, καθώς εκκρίνεται από τα φύλλα. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί βουτηγμένο σε ζεστό σαπουνόνερο για να τα απομακρύνεις λέει η Pleasant. Αν σου φαίνεται ότι αυτό έχει πολλή δουλειά, ψέκαξε με ένα ήπιο υγρό εντομοκτόνο ή λάδι neem που έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Σε 10 ημέρες θα έχουν φύγει.