● Σχολαστικό πλύσιμο των τροφίμων πριν από το μαγείρεμα ή την κατανάλωση, πλύσιμο των χεριών, ειδικά των μικρών παιδιών πριν από τα γεύματα.
Γνωρίζοντας πλήθος εφαρμογών μέσα στους αιώνες, ο μόλυβδος είναι ένα τοξικό στοιχείο που απαιτεί για τη διαχείρισή του τη σωστή ενημέρωση και την απαραίτητη μέριμνα από τον άνθρωπο.
Aπό τον Bασίλη Δαλαμπίνη
Στις μέρες μας, η εμφάνιση χρωμάτων που έχουν για βάση το latex είχε ως συνέπεια τη σημαντική μείωση της χρησιμοποίησης του μολύβδου στην παρασκευή τους. Παραμένει, όμως, αναντικατάστατος ως προστατευτικό της επιφάνειας των μετάλλων από τη σκουριά.