Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο εορταστικό τραπέζι

17.12.2019
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο εορταστικό τραπέζι
Θες να δημιουργήσεις μια αξέχαστη εμπειρία φέτος στο σπίτι σου; Δες ποια λάθη πρέπει να προσέξεις

Και σε ποιον δεν αρέσει να είναι καλός οικοδεσπότης; Τα πράγματα όμως, γίνονται ακόμη πιο ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών.

Παρακάτω θα βρεις τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις την ώρα που θα στρώνεις το φετινό εορταστικό τραπέζι.

Δες και αυτό: Χριστούγεννα 2019: Φέτος φτιάξε καινούργιες παραδόσεις για εσένα και τους αγαπημένους σου

Θαμπά ή λερωμένα ποτήρια

Για να αποφύγεις αυτήν την καταστροφή, δεν έχεις παρά να ρίξεις λίγο αλατόνερο σε ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι και να περάσεις με αυτό όλα τα ποτήρια προτού τα βάλεις στο εορταστικό τραπέζι.

Σκουριασμένα μαχαιροπίρουνα

Όταν στρώνεις το εορταστικό τραπέζι σου, φρόντισε να εξετάσεις εξονυχιστικά κάθε ζευγάρι για μικρά σημάδια οξείδωσης και, εφόσον τα ανακαλύψεις, εξαφάνισε τα με λίγο χυμό λεμονιού.

Αυτό το είδες; Πώς να φτιάξεις μόνη σου αρωματικά κεριά

Ζαρωμένες πετσέτες

Οι συνηθισμένες χοντρές βαμβακερές πετσέτες, που περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι μας, όσο και εκείνες που αποτελούνται από πιο απαλά και ελαφριά υφάσματα, ζαρώνουν πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουμε. Για να μη χρειαστεί να σιδερώνεις την ήμερα του ρεβεγιόν, δεν έχεις παρά να τις βάλεις στο στεγνωτήριο με μία βρεγμένη πετσέτα για 10-15 λεπτά. Η υγρασία θα μαλακώσει τις ζάρες με αποτέλεσμα να μην είναι ορατές. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις ένα ειδικό σπρέι και να βάλεις τέλος στο σιδέρωμα αλλά και τις ζάρες.

Μαραμένα λουλούδια

Για να είστε βέβαιη ότι τα λουλούδια σου δε θα χάσουν τη φρεσκάδα τους μέχρι το βράδυ του ρεβεγιόν, προτίμησε να τα αγοράσεις την ίδια μέρα και φύλαξε τα σε ένα κρύο και φωτεινό σημείο μέχρι την ώρα του πάρτι.

Λιωμένο κερί

Για να να εξαφανίσεις τέτοια σημάδια χρήσης από τα κηροπήγιά σου, τοποθέτησε τα στην κατάψυξη για λίγη ώρα. Το κερί θα παγώσει και έτσι θα ξεκολλήσει πανεύκολα από την επιφάνειά τους.

Διάβασε επίσης: Πώς πρέπει να βάζεις τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο πιάτων; Να κοιτάνε προς τα πάνω ή προς τα κάτω;