Είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις, όμως κάτι συμβαίνει και για λίγα λεπτά απομακρύνεσαι. Μόλις επιστρέφεις, το τηγάνι με το λάδι έχει πάρει φωτιά.
Δες και αυτό: Χαλάνε γρήγορα τα λαχανικά στο ψυγείο; Δες τι μπορεί να φταίει...
Τι πρέπει να κάνεις εκείνη την κρίσιμη στιγμή;
Κλείσε την παροχή ρεύματος και βάλε πάνω στο τηγάνι ένα μεταλλικό καπάκι ώστε να σκεπάσει το σκεύος ώστε να μην τροφοδοτείται η φωτιά με οξυγόνο και να σβήσει.
Αυτό το είδες; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσεις το ψυγείο σου
Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις;
Ποτέ μην ρίξεις νερό σε μια φωτιά που προκλήθηκε από λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο, οποιοδήποτε λίπος), επειδή αυτό θα λειτουργήσει σαν εκρηκτικό και η λιπαρή ουσία θα πεταχτεί πυροδοτώντας το σκεύος.
Μην προσπαθήσεις να μετακινήσεις το τηγάνι γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να συμβάλει στην διάδοση της φωτιάς.
Διάβασε επίσης: Ηλεκτρική κουβέρτα: Οι κίνδυνοι στη χρήση της και πως να προφυλαχτείς