6 βασικά λάθη που κάνεις στο σιδέρωμα

15.05.2015
Είτε σου αρέσει, είτε όχι, το σιδέρωμα δεν το γλιτώνεις. Κάν' το τουλάχιστον σωστά.

1. Σιδερώνεις υπερβολικά στεγνά ρούχα

Η τσαλάκα ισιώνει πιο εύκολα όταν τα ρούχα είναι πιο υγρά. Οπότε φρόντισε να μην έχουν στεγνώσει τελείως όταν τα σιδερώσεις ή βρεξ' τα λίγο πιο πριν. Και ο ατμός επίσης βοηθά! Το καλύτερο είναι να σιδερώνεις αμέσως μόλις μαζεύεις τα απλωμένα, αλλά… πού τέτοια πολυτέλεια χρόνου!!!

2. Αφήνεις τα ευαίσθητα στο τέλος

Μην το κάνεις. Η όλη διαδικασία θα είναι πιο ομαλή αν ξεκινήσεις από αυτά. Άναψε το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία αρχικά και σιγά σιγά ανέβασε για τα βαμβακερά και τα λινά. Έτσι, η εστία θα είναι πιο "γλυκιά" όταν τη χρησιμοποιήσεις στα ευαίσθητά σου.

3. Περί θερμοκρασίας ο λόγος

Αν ένα ρούχο είναι φτιαγμένο από διαφορετικά υλικά διάλεξε να το σιδερώσεις στους πιο χαμηλούς δυνατούς βαθμούς. Έτσι θα το προστατεύσεις καλύτερα και πιο σίγουρα.

4. Τι νερό χρησιμοποιείς;

Μπορεί οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών να προτείνουν απιονισμένο νερό όμως αλήθεια δεν χρειάζεται, ιδιαίτερα σε περιοχές με όχι σκληρό νερό. Μια χαρά είναι το νεράκι της βρύσης. Και σε περιοχές με λίγο πιο σκληρό, βάλε το μισό μισό και είσαι τέλεια.

5. Δεν συντηρείς καλά το σίδερό σου

Μέγα σφάλμα. Ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή και φρόντισε να έχεις τη συσκευή σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να μη "θρηνήσεις" τα ρούχα σου μια ώρα αρχύτερα.

6. Αφήνεις το νερό στη δεξαμενή

Το κομμάτι αυτό μπορεί να εμπεριέχεται στο "λάθος Νο5" ωστόσο το ξεχωρίζουμε σε δικό του νούμερο καθώς έχει ξεχωριστή σημασία. Αφού κρυώσει πρώτα, άδειασε τελείως το ατμοσίδερό σου από το νερό πριν το αποθηκεύσεις. Μόνο έτσι θα το γλιτώσεις από γρήγορη φθορά.