Τα πλαστικά πιάτα πολλαπλών χρήσεων πολλές φορές μοιάζουν να μη "θέλουν" να αποχωριστούν το φαγητό που φιλοξένησαν με αποτέλεσμα τα υπολείμματα από λάδια, αλλά και οι μυρωδιές να μη φεύγουν με τίποτα.
Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η λύσεις είναι δύο: λεμόνι και/ή ξύδι.
Αφού πρώτα πλύνεις με το κλασικό σφουγγαράκι, σαπούνι και -κατά προτίμηση- ζεστό νερό το σκεύος, κάνε το τελευταίο τρίψιμο με λίγο ξύδι ή λεμόνι.
Οι όποιες μυρωδιές και τα υπολείμματα θα εξαφανιστούν στο λεπτό, ενώ ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τα ποτήρια του... σερβίτσιου.
Ζ. Κ.